Emmy Duckers

Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Wageningen was psychologie mijn mooiste vak. Hoewel ik zeker wist dat ik daar iets mee ging doen, liep mijn loopbaan in eerste instantie anders. Direct na mijn afstuderen, kreeg ik een baan aangeboden bij Interpolis. Een bedrijf waar ik  met veel trots aan verbonden ben geweest.

Burn-out

Na de geboorte van mijn twee kinderen bleef ik met volle kracht vooruit werken. Ik merkte echter dat het leven mij steeds meer energie ging kosten. Na een aantal waarschuwingen van mijn lichaam te hebben genegeerd, kreeg ik begin 2008 een burn-out. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar het voelde alsof de harde schijf in mijn hoofd was gecrashed. Ik kon niets meer onthouden, voelde me heel ongelukkig en was doodmoe.

Gecertificeerd stressconsultant

Om te herstellen werd ik gedwongen opnieuw te leren luisteren naar mijn lichaam. Ook besloot ik al mijn tijd en energie te steken in het achterhalen van de oorzaak van mijn burn-out en beëindigde ik mijn loopbaan bij Interpolis. Tijdens mijn zoektocht werd mij al snel het schadelijke effect van (chronische) stress op ons lichaam duidelijk. Ik volgde een opleiding tot stressconsultant en sloot mij aan bij de expertgroep stress.

Kern Kwadranten Trainer logo

Mijn passie

Vanuit mijn passie om mensen te laten ervaren hoe leuk en belangrijk het is om situaties die energie opleveren een hoofdrol te geven, ben ik in 2011 gestart met M Training. Als gecertificeerd stressconsultant vervul ik mijn wens om werknemers te helpen om slimmer om te gaan met alledaagse, herkenbare thema’s die veel energie kosten én die uiteindelijk stress kunnen veroorzaken. Daarbij reik ik praktische, heldere, inzichten aan hoe je effectiever met deze situaties kunt omgaan.

Netwerkclub Sablones 

Persoonlijke groei is een ambitie die ik dagelijks nastreef. Als lid van netwerkclub Sablones, kan ik deze ambitie mede waarmaken. Het delen van elkaars ervaring, kennis en verfrissende inzichten vormt een waardevolle aanvulling op mijn werk.

Tot slot: de keizerpinguin

Waarom staat een keizerpinguin symbool voor M Training? De belangrijkste reden is dat deze dieren al sinds jaar en dag dankbaar gebruik maken van elkaars kwaliteiten; het vrouwtje legt een ei, het mannetje broed het uit, het vrouwtje gaat op jacht op zoek naar voedsel voor man en kind.

Daarnaast is de pinguin een van de meest energiezuinige dieren op aarde. Om energie te besparen kunnen ze bijvoorbeeld hun hartslag vertragen van 70 naar 10 slagen per minuut.