Emmy Duckers

Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Wageningen was psychologie mijn mooiste vak. Hoewel ik zeker wist dat ik daar iets mee ging doen, liep mijn loopbaan in eerste instantie anders. Direct na mijn afstuderen, kreeg ik een baan bij Interpolis. Een bedrijf waar ik vele jaren met trots aan verbonden ben geweest.

Het geschenk van een burn-out

Na de geboorte van mijn twee kinderen bleef ik met volle kracht vooruit werken. Ik merkte echter dat het leven mij steeds meer energie ging kosten. Nadat ik een aantal waarschuwingen van mijn lichaam had genegeerd, kreeg ik begin 2008 een burn-out. Het voelde alsof de harde schijf in mijn hoofd was gecrashd. Ik kon niets meer onthouden, voelde me ongelukkig en was doodmoe. Achteraf bleek mijn burn-out een waardevol geschenk. Ik leerde door deze ervaring om opnieuw te luisteren naar mijn lichaam en naar datgene waar ik energie van kreeg.

Gecertificeerd stressconsultant

Na mijn herstel, besloot ik al mijn tijd en energie te steken in het achterhalen van de oorzaak van mijn burn-out. Tijdens deze zoektocht werd al snel het schadelijke effect van (chronische) stress op ons lichaam duidelijk. Ik volgde een opleiding tot stressconsultant en sloot mij aan bij de Expertgroep stress.

Mijn passie

Vanuit mijn passie om mensen te laten ervaren hoe leuk en belangrijk het is om situaties die energie opleveren een hoofdrol te geven, ben ik in 2011 gestart met M Training. Als gecertificeerd stressconsultant vervul ik mijn wens om werknemers te helpen om slimmer om te gaan met alledaagse, herkenbare thema’s die veel energie kosten én die uiteindelijk stress kunnen veroorzaken. Daarbij reik ik praktische, heldere, inzichten aan hoe je effectiever met deze situaties kunt omgaan.

Netwerkclub Sablones 

Persoonlijke groei is een ambitie die ik dagelijks nastreef. Als lid van netwerkclub Sablones, kan ik deze ambitie mede waarmaken. Het delen van elkaars ervaring, kennis en verfrissende inzichten vormt een waardevolle aanvulling op mijn werk.

Tot slot: de keizerpinguin

Waarom staat een keizerpinguin symbool voor M Training? De belangrijkste reden is dat deze dieren al sinds jaar en dag dankbaar gebruik maken van elkaars kwaliteiten; het vrouwtje legt een ei, het mannetje broed het uit, het vrouwtje gaat op jacht op zoek naar voedsel voor man en kind.

Daarnaast is de pinguin een van de meest energiezuinige dieren op aarde. Om energie te besparen kunnen ze bijvoorbeeld hun hartslag vertragen van 70 naar 10 slagen per minuut.