Mijn aanpak

De training is ontstaan vanuit mijn passie om jou te laten ervaren hoe leuk is om situaties waar je energie van krijgt een hoofdrol te geven. Als stressconsultant help ik je om energievretende situaties bij jezelf te herkennen en bij de bron aan te pakken. Hiervoor reik ik praktische handvatten aan die je direct kunt toepassen. Mijn aanpak wordt gekenmerkt door eenvoud, actie en resultaat. Resultaat van mijn aanpak is dat je een positieve verandering ervaart. Zo krijg je meer energie en ruimte om te genieten.

Kijk ook eens op deze website naar ‘ervaringen’. Daar lees je onder andere ervaringen van andere deelnemers.

Voor wie?

De training is speciaal geschreven voor mensen die zich graag blijven ontwikkelen en daar in ambitieus zijn. Als je veel van jezelf vraagt, maak je gemiddeld meer stresshormonen aan. Daar is niks mis mee, zolang daar voldoende ontspanning tegenover staat.

Waarom zuinig met stress?

Als je lichaam gedurende een langere tijd teveel van het stresshormoon cortisol aanmaakt, ontstaat er een lichamelijke disbalans. Als deze disbalans regelmatig optreedt of zelfs chronisch wordt, kunnen er lichamelijke en psychische klachten optreden. Deze klachten hebben we niet direct in de gaten. Ons lichaam is zo geprogrammeerd dat we pas ‘last’ krijgen van onze klachten als we tot rust komen. In rustperiodes, zoals op vakantie, krijgt ons lichaam de kans om te herstellen. Dit herstel gaat meestal gepaard met een gevoel van pijn. In zekere zin zet ons lichaam ons op het verkeerde been door ons geen pijn te laten voelen zolang we maar doorgaan.

Waarom ‘trainen’?

Stress ontstaat vaak door ingesleten patronen en een bepaalde manier van reageren op situaties die horen bij jouw persoonlijkheid. De een is bijvoorbeeld perfectionistisch, de ander heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en weer een ander is zeer dienstverlenend. Deze kenmerken bepalen de manier waarop je op bepaalde situaties in je werk en privé reageert. Het goede nieuws is dat het echt mogelijk is om deze vertrouwde patronen te doorbreken.
Door eerst heel bewust te worden van situaties die stress opleveren, kun je daarna aanleren om hier anders op te reageren. Een verandering van gedrag is niet gemakkelijk, maar met behulp van flink oefenen en trainen in de praktijk heb je grote kans van slagen. Vergelijk het met een beginnende hardloper. Die gaat na verloop van tijd en met de juiste training ook veel beter lopen.

Wat leer je van deze training?

Aan het einde van een training heb je geleerd om stressverhogende situaties bij jezelf te herkennen, aan te pakken en te voorkomen én je neemt het inzicht mee naar huis waarom dit zo belangrijk is.

Maximaal 4 deelnemers

Aan de training nemen maximaal vier deelnemers deel. De groepen worden op een zorgvuldige manier samengesteld. Criteria, zoals persoonlijk ontwikkelniveau en positie in de organisatie, spelen bij deze samenstelling een rol. De interactie en dynamiek tussen de deelnemers onderling zorgt voor een bijzondere toegevoegde waarde van deze training.

Tijdsbesteding, locatie en tarief

  • Het is een tweedaagse training van 10.00-16.00 + een terugkomdag van 10.00-15.00.
  • Tussen de 1e en de 2e trainingsdag zit een periode van 6 weken.
  • Tussen de 2e trainingsdag en de terugkomdag zit een periode van 26 weken.
  • De training wordt gegeven bij Chateau de Raay
    Adres: Raayerveldlaan 6 in Baarlo.
  • De prijs voor deze training is € 995,- exclusief 21% BTW.

Gratis kennismakingsgesprek

Als je interesse hebt in de training, nodig ik je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Op basis van dit gesprek kun je zelf beoordelen of je wilt deelnemen aan de training.

Annuleringsregeling

  • Tot 30 dagen voor aanvang van de training zijn de annulerings-kosten €200.
  • Bij annulering tussen 30 en 14 dagen voor aanvang van de training zijn de kosten 50% van het oorspronkelijke bedrag.
  • Wanneer je binnen 14 dagen voor aanvang van de training annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Effectmeting door de Universiteit van Maastricht

Ik hecht veel waarde aan het meten van resultaat. Dat is de reden dat ik een samenwerking ben aangegaan met de Universiteit van Maastricht. In overleg met jou vinden er drie effectmetingen plaats; een nulmeting en twee keer een resultaatmeting na 3 maanden en 1 jaar. Deze effectmetingen worden door de Universiteit van Maastricht uitgevoerd.